Har du vår hos dig?

Våren börjar närma sig i stora delar av landet. Längst i söder har det kommit klar mycket längre än vad det gjort i norr. Har du vår hos dig? I så fall så kanske du fått tagit fram och bytt ut din vintergarderob. Det är en härlig tid då vi går över från vinter till vår och det börjar droppa från hustaken och solen är så där extra skön. 

Vi lever i ett avlångt land och även fast det kan vara ganska många minusgrader uppe i norr så börjar vårblommorna att blomma i söder. Vädret kan skilja från dag till dag och det gäller att ha några jackor att välja bland för den aktivitet som man ska göra utomhus. Ska man vara ute länge så kan det vara skönt att ha lager på lager och någon tunnare jacka inunder en tjockare. Skulle det bli varmt där mitt på dagen så kan du med fördel ta av dig den tjocka jackan om det blir varmt.

Blir det en del skidåkning där i slutet av säsongen så kanske man inte behöver lika mycket kläder som mitt i smällkalla vintern. Är du dock i fjälls så var beredd på väderombyte och det kan blåsa rätt så friskt på vissa orter. Då gäller det att klä sig efter det väder det är. Det är alltid en fördel att packa med sig flera typer av jackor så man är väl beredd på det väder som kan bli. Titta alltid på väderprognosen innan ni ger er ut i backarna och ut på fjället.