Packa för en resa till fjällen

Hur du ska packa för fjällsemester beror lite på om du ska åka under vintern eller sommaren och vilken typ av aktiviteter du ska ägna dig åt. Många bilar upp till sitt favoritmål och det innebär att du kan ta med dig extra utrustning eller alternativet kan du hyra på plats.

Vintersemester

Normalt så tänker vi då på skidåkning antingen längdåkning eller nedför. Förutom skidutrustning så är klädsel väldigt viktigt. Vädret kan slå om på bara någon timme och har du åkt ut när det var soligt kan det plötsligt bli blåsigt med småspik i luften. Forskning och gamla erfarenheter har lärt oss hur vi ska klä oss. Lyssna på vad experterna säger, många gånger kan det vara livsavgörande i snöstormen.

Sommarsemester

Det blir en annan typ av packning som gäller inför sommar i fjällen. Kängor, regnrock, ryggsäck, tält, gärna spritkök och en kastrull också. Det hänger ju lite på om det blir dagsturer eller övernattningar på fjället. Samma sak här att lyssna på experterna. Det är väldigt lätt hänt att få en semester förstörd för att du inte är förberedd. Ingen vill väl upp i fjällen med kängor som inte håller måttet och få en massa skavsår dessutom. Ett gott råd, ta och köp dig något nytt för att komplettera.