Träning inför vinterns skidåkning

Redan nu är det viktigt att du börjar tänka på vinterns skidåkning. Säsongen är visserligen lite längre fram i tiden men det tar tid för kroppen att komma i form. Förebyggande idrott är en stor hjälp för att du skall kunna njuta när du åker i backarna. En stark och smidig kropp gör sporten till en lek och hälsan ökar.

Vilka delar av kroppen behöver du stärka?

Några delar som du utsätter för hög belastning vid skidåkning är dina knän. Därför kan det vara bra att gå till ett gym och bygga de muskler som stärker knäna. Om du inte vet vilka övningar som hjälper dig inför skidåkningen är det bra att kontakta en instruktör. Uppvärmning är även en viktig faktor innan du beger dig ut på äventyr. Många värmer inte alls upp innan de tränar och då är det lättare att skada sig.

Forskningen gör framsteg och tipsar dig

Eftersom alpin skidåkning ökar gör skadorna det med. Därför är det ett område som sysselsätter forskare. Som resultat från deras undersökningar vet vi att knäböj och olika hopp kan bidra till att korsbanden klarar sig bättre från skador vid skidåkning. På Gymkompaniet kan du köpa hem utrustning och träna i hemmets lugna vrå.