Trysil – Norges största skidort

Trysil har länge varit ett väldigt populärt alternativ bland skidfantaster och är Norges största skidort till antalet liftar och pistar. Har man aldrig besökt Trysil tidigare bör man verkligen se till att boka en resa under denna vinter.

Tack vare storleken finns det gott om boende i Trysil, men det är alltid bara att vara ute i god tid med bokningar om man planerar att resa dit. Ska man ta sig till Trysil med bil följer man Riksväg 66, som efter gränsen blir Riksvei 25. Skidorten ligger i centrala Trysil kommun omkring 45 minuter från gränsen. Skidorten i sig består av fyra olika områden:

  • Turistscenteret på sydsidan med långa och breda backar i alla svårighetsgrader men även ett barnområde och flera snow parks.
  • Høyfjellssenteret på nordsidan med huvudsakligen gröna backar, men även ett par röda och ett stort barnområde.
  • Høgegga med de brantaste och mest utmanande svarta backarna.
  • Skihytta på sydsidan med expressliftar, restauranger och både blå och röda backar.

Med sitt stora utbud av backar i alla möjliga svårighetsgrader är Trysil både en perfekt skidort för nybörjare, proffs och familjer. Oavsett vilken av dessa kategorier man faller under kan man garanterat ha en fantastisk semester där. Med både boende och restauranger nära själva backarna behöver man aldrig slösa bort tid på att ta sig från A till B under dagen och kan verkligen maximera åktiden. Att ta på sig skidorna direkt när man lämnar hotellet eller stugan och åka direkt till backen är bara en sak till som skapar en fulländad upplevelse. Trysil erbjuder 31 liftar, 68 backar och total pistlängd på 75 km. Den högsta fallhöjd är på 685 meter, och den längsta nedfarten är 5 400 meter. Tar man sig upp på den högsta backen är man hela 1 100 meter över havet.