Vinter säsongen är här

Nu är det dags att ge sig ut i backarna igen. De flesta skidorterna har öppnat och många har redan tagit tillfället i akt. Har man inte redan planerat sin vintersemester är det verkligen dags att göra det innan alla stugor och hotell blivit uppbokade.

Januari och februari är fortfarande en bit bort och dessa är månader då många skidorter har sina topptider. Att spara ett antal semesterdagar för denna tid är därför en riktigt smart strategi. Många gånger kan man fortsätta i backarna ända till maj då det är sista chansen för många orter.

Sverige har så klart många fantastiska skidorter att välja mellan, men vill man vidga sina vyer något har vår granne Norge även några utmärkta exemplar som är värt att besöka. Känner man för att ta sig ännu längre från Sverige finns det mängder av skidorter i alperna som fylls upp av skidsugna män och kvinnor från hela världen.

Men vad man än väljer är ju det viktigaste att man får så mycket tid i backarna man önskar och inte ser tillbaka på vintern när den är över och ångrar att man inte åkte mer. Så hugg tag i skidorna eller snowboarden och ge er ut!